O'Reilly Forums: How To Get A Custom Typed Data Context To Shadow Referenced The Custom Assembly? - O'Reilly Forums

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

How To Get A Custom Typed Data Context To Shadow Referenced The Custom Assembly? Rate Topic: -----

#21 User is offline   JoeAlbahari 

  • Super Veteran Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 529
  • Joined: 15-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Perth, Australia

Posted 23 March 2012 - 05:09 AM

It's changed such that it won't shadow assemblies in the third-party drivers folder.

However, LINQPad has also been changed such that it always looks for assemblies first in the user's data context folder, so it should only load from the drivers folder if the assembly isn't present in the user's folder. (Unless you explicitly load an assembly using Assembly.LoadFrom).
0

#22 User is offline   Jeremy Thomas 

  • Active Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 18-June 09
  • Gender:Male
  • Location:Wellington, New Zealand

Posted 24 March 2012 - 12:55 AM

View PostJoeAlbahari, on 23 March 2012 - 05:09 AM, said:

It's changed such that it won't shadow assemblies in the third-party drivers folder.
Why?

Is there any solution to my problem other than rolling up the 3 driver assemblies (AW.LLBLGen.DataContextDriver.dll, AW.Helper.LLBL.dll and AW.Winforms.Helpers.LLBL.dll) into one?
Like maybe LINQPad intercepting the second attempt to load SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.NET20.DLL and returning the already loaded one.
0

#23 User is offline   JoeAlbahari 

  • Super Veteran Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 529
  • Joined: 15-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Perth, Australia

Posted 04 April 2012 - 10:59 PM

I've rewritten the shadowing system in the latest beta. Let me know if it makes any difference.
0

#24 User is offline   Jeremy Thomas 

  • Active Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 18-June 09
  • Gender:Male
  • Location:Wellington, New Zealand

Posted 05 April 2012 - 02:35 AM

View PostJoeAlbahari, on 04 April 2012 - 10:59 PM, said:

I've rewritten the shadowing system in the latest beta. Let me know if it makes any difference.
Yes and noIt no longer loads SD.LLBLGen.Pro.ORMSupportClasses.NET20.DLL twice but running a query still fails - i think because the driver seems to be now loaded twice.

Also as usual in the selfservicing variant queries run but with shadowing on there is no sql output

This post has been edited by Jeremy Thomas: 05 April 2012 - 04:15 AM

0

#25 User is offline   JoeAlbahari 

  • Super Veteran Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 529
  • Joined: 15-February 08
  • Gender:Male
  • Location:Perth, Australia

Posted 06 April 2012 - 11:34 PM

Do you know the two locations from where it's being loaded? Does it let you run the following?

AppDomain.CurrentDomain.GetAssemblies().Dump();
0

#26 User is offline   Cyber World Uk Ltd 

  • New Member
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 2
  • Joined: 29-February 12
  • Gender:Male
  • Location:uk

Posted 03 August 2012 - 05:41 AM

On a related matter when shadow assemblies is turned on GetSchema is called withAppDomain.CurrentDomain.BaseDirectory set to the linqpad directory rather than the directory of the custom assembly like it is when shadow assemblies is off, and this is causing a problem for me.

Shouldn't the BaseDirectory always be the custom assembly directory either way?
0

#27 User is offline   tightline 

  • New Member
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 18-August 12
  • Gender:Male

Posted 18 August 2012 - 12:28 PM

View PostCyber World Uk Ltd, on 03 August 2012 - 05:41 AM, said:

On a related matter when shadow assemblies is turned on GetSchema is called withAppDomain.CurrentDomain.BaseDirectory set to the linqpad directory rather than the directory of the custom assembly like it is when shadow assemblies is off, and this is causing a problem for me.

Shouldn't the BaseDirectory always be the custom assembly directory either way?


Thanks!
0

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users